top of page

Boende i San Francisco

Var ska man bo i San Francisco? Detta inlägget gäller både om du flyttar hit eller om du vill turista i SF utan att känna dig som en turist.
San Francisco har en myriad olika små områden, och kartan ovan är ändå bara en grov förenkling... Var man vill bo beror på vad man är ute efter för typ av område, och hur mycket man vill betala.


Många som INTE har barn satsar på North Beach, lite mer party där, eller runt Valencia och 24:e gatan i Mission.


Områden som jag gillar är Noe Valley (väldigt soligt), Duboce Triangle (där jag bor), Castro, Cole Valley. Längs med Irving Street i Inner Sunset är också bra. Och Mission!!! Men där får man vara lite försiktig, så att man inte hamnar vid motorvägarna, eller där det är lite sketchy, som man säger här. Väster om Mission, från 24 gatan är coolt, korsar man Mission österut mot Van Ness så blir det mer sketchy. Om det inte är 24:e gatan, för den håller på att bli superhipp. Hayes Valley är också hipsternirvana.


Alla de här områdena är bra om man INTE har bil (det finns spårvagn/tunnelbana, bussar och pendeltåg). Om man HAR bil kan man med fördel hitta kap i området North of the Panhandle – NOPA – och runt Divisadero.


En vanlig dag på Duboce Cafe

Nu har jag räknat upp områden som är förhållandevis dyra. Ju längre västerut man kommer (mot havet) desto billigare blir det, underligt nog. Men det beror på att det ofta är kallt och räligt och dimmigt, och att man kommer längre från centrum, som inte alls ligger i mitten av SF, utan i östra delarna. Men så länge som man bor nära en spårvagnslinje (Muni) kan man lätt ta sig runt, och det finns affärer och restauranger.


Om man vill flytta hit hittar man lägenheter via Craigs list. En brasklapp dock: Bostadsmarknaden i SF är helt överhettad. Det är oerhört dyrt och lägenheterna blir snabbt uthyrda. Och varje hyresvärd vill att man ska ha en "credit report", något som man får genom att använda sitt amerikanska kreditkort. Man kan inte ens få ett kreditkort utan en credit report – vilket är ett moment 22. Därför är det enklare för företag att hyra. Hyreskontrakten är på ett år, ingen uppsägningstid, efter det hyr man månad från månad och kan flytta ut i stort sett när som helst.


Ja, faktiskt.


139 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page